O nemoci, neplánovaném kreslení a mrtvém počítači

Je to tak, schvátila mě rýmička a kašlíček, ale obojí bylo zneškodněno antibiotiky dříve, než to stačilo zmutovat v plnohodnotný zánět průdušek, kdy nedělám nic jiného, než bojuji o dech a spím v sedě.

Když mi pak klesla teplota a měla jsem už naspáno na týden do zásoby, přesunula jsem se k pracovnímu stolu a pustila se s vervou do tvorby dalších ryb ve flašce a plánovala jsem spoustu nových činností, ale zradil mě můj nejvěrnější technický přítel – můj počítač.

Prostě jsem ho zapnula, ale po zvuku BZBZZZ BZBZZ, kterým se obvykle budil ze spánku, obrazovka zůstávala dál sveřepě černá. Ani bliknutí.

Aby toho nebylo málo, čekalo mě pár dní samoty, drahý si vzal dovolenou a odjel za rodinou do Frýdku. Po telefonu mě jen navedl, ať miláčka zkusím ještě připojit k monitoru, jestli mi neodešla jen obrazovka. Neodešla, tma zůstala.

Takže jsem si pustila rádio a pustila se do činností, ke kterým nebylo třeba používat počítač. Být pár dní bez techniky je celkem zajímavá zkušenost, kterou můžu jedině doporučit, i když byly chvíle, kdy jsem ze všeho nejvíc chtěla tlouct hlavou o stůl a kvílet. Za ty roky (počítač mi rodiče pořídili před nástupem na vysokou školu v roce 2008) jsem si na online sféru hodně zvykla, a nejen na ni. Když už nejel internet, člověk si pořád mohl pustit něco ze seriálů, nebo hudby, co se mu povalovala na disku, editovat povídky, prohrabávat se staženými soubory, nebo hrát nějakou hru….

Teď nic z toho nebylo možné.

A já stihla tolik věcí. Třeba dočíst Tanec s draky, nebo dodělat hromadu náušnic, co se mi tu povalovala, nakreslila jsem i něco úplně bokem. A především jsem si báječně urovnala věci v hlavě, stanovila si priority a tak 😉

hlavy draci
skici dračích hlaviček

red ink

čekání na zaschnutí tuše

Ani dneska ještě nevím, co bude s počítačem dál, je přede mnou několik možností, jak jej nahradit, ale už se mi vrátil Vojta, tak můžu komunikovat se světem i lovit inspiraci na jeho počítači (když mě k němu pustí).

Tak mi držte pěsti, ať moje odloučení od světa netrvá příliš dlouho 😉

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog se štítky , a jeho autorem je yeyra. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *