Co naježil Ježíšek

Vzhledem k rozvětvenosti naší rodiny, jsme měli letos těch nadílek asi šest a musím říct, že mezi všemi těmi náhrednými dárky se objevilo několik kousků, které si okamžitě vysloužily výsadní postavení. Vzhledem k tomu, že mě budou provázet v dalším tvoření, zaslouží si článek na blogu.

Holt knihy a výtvarné potřeby. 🙂

Mezi všemi „tvrdými“ dárky je tenhle tím největším a nejtěžším. Doufám, že kniha jako taková bude mít úspěch a autoři poskládají další (do sbírky). Mé srdíčko by nejvíc plesalo u souhrnu paleortu, který pan Burian vytvořil, ale ve své podstatě beru cokoliv. Jednou jsem se do jeho tvorby zamilovala a je to láska na celý život (a vzhledem k tomu, kolik toho vytvořil, možná i na několik dalších životů).

Výsledek obrázku pro dobrodružný svět zdeňka buriana

Ilustrované encyklopedie z nakladatelství Aventinum se staly moji sbírkovou posedlostí. Proto asi nepřekvapí, že mám další kousek.

Výsledek obrázku pro okrasní ptáci aventinum

A protože se ví, že aktivně tvořím, mám i knihu plnou inspirace.

Výsledek obrázku pro šperk za 30 minut

A s tvořením úzce souvisí i další dárky. Ač jsem omalovánkám pro dospělé nepropadla, tyhle jsem si přála a bude se mi s nimi krásně čekat na další sérii a knihu.

Výsledek obrázku pro hra o trůny omalovánky

Papír mají silný a kvalitní, zvládá i moje obvyklé výtvarné postupy (= akvarel + pastelky).

got1 got2Při vybarvování omalovánek jsem si osahala další ze svých dárků, a to sadu vodou plnitelných štětců. Před touto sadou už jsem měla pořízené dva a byla jsem z nich poněkud rozpačitá. Voda z nich moc netekla a nepracovalo se mi s nimi nijak zvlášť dobře.

Nová sada ale předčila mé očekávání. Vodu pouští celkem rovnoměrně, spíš více než méně, a dalo by se říct, že to byla láska na první malování.

stetce stetce2A posledními ve výčtu jsou štětce z kuních chlupů. Ještě jsem je nestačila zkusit, tak jsem zvědavá, jak mi to s nimi půjde. Kuní štětce už ve sbírce nějaké mám a bohužel už je na nich naše letité přátelství dost znát, tak doufám, že tito nováčci je důstojně nahradí.

kuni-stetceA vzhledem k tomu, že Ježíšek naježil i nějaké finanční prostředky, porozhlížím se, co by mi ještě chybělo pro to moje plácání.

Výtvarným potřebám se plánuji věnovat i v některém z dalších článků, tak třeba uvidíte, jaká jsem straka hamižná. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *